Dé specialist in scheepsverzekeringen Scheepsverzekeringen

Vraag hier gratis de officiële EOC-vlag aan

Een schip is pas een schip als er een trotse vlag op wappert. Een vlag laat zien waar u bij hoort, en dat hoeft beslist niet alleen een land te zijn! Op de Nederlandse wateren ziet u al sinds jaar en dag schepen rondvaren met de EOC-vlag fier gehesen. Nieuwsgierig waarom?

Een vlag met geschiedenis

Trots op de rijke historie van onze onderlinge is natuurlijk een grote factor. EOC bestaat immers als verzekeraar-zonder-winstoogmerk al sinds 1566. Sindsdien zijn er tal van naamwisselingen en fusies geweest, om nog niet te spreken van de grote veranderingen in onze samenleving. Van een gildesysteem tot onze huidige, moderne organisatie. (Benieuwd naar de rest van onze luisterrijke geschiedenis? Lees het hier

Nogal wiedes dat zoiets enige loyaliteit opwekt. Maar het gaat verder dan dat. Veel van onze leden voelen zich ook echt verbonden met elkaar, een communitygevoel dat wij graag versterken via ons Varende Vrienden van EOC-platform of de daarbij horende nieuwsbrief. Op deze plekken zetten wij onze leden in het zonnetje, geven wij tips over onderhoud of de fraaiste vaarroutes die ons land rijk is. Zo komt u ook met elkaar in contact, bijvoorbeeld via onze socialemediakanalen. De EOC-vlag aan uw mast of vlaggenstok is dan ook een signaal aan de buitenwereld: dit is mijn club!

Hijs hem hoog

Het is u inmiddels vast duidelijk: de iconische EOC-vlag is zoveel meer dan alleen een logo van een verzekeringsmaatschappij. Hij staat symbool voor de liefde voor het varen, voor de gemeenschap van scheepseigenaren die we samen opbouwen. Bent u EOC-lid en zou u graag óók onze vlag op uw schip willen laten wapperen? Vraag deze dan kosteloos aan via het onderstaande formulier. Heeft u er al eentje, maar is deze door weer en wind versleten? Dan sturen wij u met plezier een fris exemplaar toe!

Vraag hier uw EOC vlag aan

 

Wereldberoemd (in Nederland)


Onze vlag komt steeds vaker prominent in beeld, zelfs op het witte doek. In de jeugdfilm ‘De Kameleon aan de Ketting’ bijvoorbeeld – geen verrassing als je weet welke grote rol varen speelt in deze bekende reeks.

Maar ook op landelijke evenementen als de 2022 editie van The Tall Ships Races in Harlingen of de EOC Traditionele Schepenbeurs in Den Helder mag onze vlag natuurlijk niet ontbreken.