Dé specialist in scheepsverzekeringen Scheepsverzekeringen

Verzeker uw zeilboot bij EOC

Niets is machtiger dan het gevoel van vrijheid en vaardigheid als u met uw zeilboot over het water vaart. Eén zijn met de natuur en de elementen, genieten van de omgeving en het plezier van de wind in de zeilen. Blijf zorgeloos varen met een zeilbootverzekering van EOC!

Wat kan er misgaan?

Wij begrijpen als geen ander hoe heerlijk zeilen is. Het is de rust van het varen zonder een ronkende motor, de sportiviteit van het zeilen trimmen. Een zeiljacht vergt wat van u: meer inspanning dan een motorboot en een behoorlijke technische onderlegging. De voldoening is dan des te groter wanneer u een flinke snelheid uit uw vaartuig haalt of juist uitermate comfortabel weet te varen.

Een zeilboot kent echter ook zijn risico’s. Wat wij als verzekeraar regelmatig zien, en dat is wellicht even schrikken, is dat de mast knapt en overboord gaat. Dat ligt vaak aan de verstaging die verslijt of simpelweg van slechte makelij is, of wandspanners die het begeven. Dan is het ineens uit met het zeilplezier!

Een ander gevaar is de diepte. Zeilboten zijn dieper dan de meeste vaartuigen en kunnen daarom vastlopen op verraderlijk ondiepe plekken op onder andere het IJsselmeer.

Sluit daarom een verzekering voor uw zeilboot af, dan dekt u zich in tegen de schade én kunt u zorgeloos genieten op het water – wij nemen u alle rompslomp uit handen.

Bereken zelf online de kosten

EOC maakt het u graag makkelijk. Met onze online tool berekent u zelf de premie, waarna de offerte met een klik is aangevraagd. Eenvoudig geregeld en mooi transparant.

Bij de aanvraag is het belangrijk dat u ons wat kunt vertellen over uw zeiljacht. Welk merk, hoe groot, het bouwjaar, uw vaargebied en natuurlijk de te verzekeren som. Heeft u dat bij de hand, dan kunnen wij meteen de kosten voor uw zeilbootverzekering bij EOC berekenen.

Vergeet echter niet de extraatjes! Heeft u een trailer, wilt u uw inboedel verzekeren of denkt u dat rechtsbijstand verstandig is? Vink de gewenste opties aan en u kunt weer met een gerust hart het water op.

Bereken direct uw premie


Of, als u eerst nog een verzekeringsvraag heeft of iets wilt bespreken over uw zeilboot: onze EOC klantenservice staat voor u klaar. Bel ons op 088 – 6699545 of mail naar pleziervaart@eoc.nl.

Direct uw premie berekenen

Verzeker uzelf van een optimale dekking, perfecte service en een eerlijke premie. Door een verzekeraar zonder winstoogmerk. Bereken uw premie in enkele minuten!

Bereken uw premie

Waarom een zeilbootverzekering bij EOC?

De voordelen op een rij!

  • Gratis collectieve ongevallendekking (alleen mogelijk als er geen sprake is van verhuur of andere vorm van zakelijk gebruik)
  • Inboedel gratis meeverzekerd (tot max. 20% van de waarde van uw boot)
  • Uitkering van de verzekerde som bij totaalverlies
  • Eerlijke premie: EOC heeft geen winstoogmerk
  • 10% korting op de spullen die u koopt om uw zeilboot te beveiligen via watersportbeveiliging.com
  • 10% korting op alle vaarcursussen bij vaarplezier.nl
  • Wij doen daarnaast veel aan preventie, door keuringen aan te bieden en advies te geven over bijvoorbeeld het winterklaar maken van uw zeilboot