Dé specialist in scheepsverzekeringen Scheepsverzekeringen

Wonen op het water
met een EOC woonbootverzekering

Wonen op het water betekent genieten van vrijheid en ruimte. En u wilt natuurlijk blijven genieten, ook als er risico’s op de loer liggen. Of het nu om storm of zware wind, brand of inbraak gaat, EOC is dé specialist voor uw woonbootverzekering.

In goed gezelschap

Niet voor niets zijn ruim 4.000 waterwoningen in Nederland bij EOC verzekerd – maar liefst 1 op 3! Wij weten als geen ander dat wonen op het water anders is dan wonen op het land. Als bezitter van een woonboot, woonark, watervilla, houseboat of stilliggend woonschip krijgt u te maken met bijzondere situaties. Denk bijvoorbeeld aan de kans op losraken en wegdrijven, geschillen met de gemeente over de ligplaats en het belang van periodieke inspecties om waterschade en zinken te voorkomen. Ook is het goed om te kijken hoe het geregeld is met de kosten voor berging en wrakopruiming, mocht uw woonboot onverhoopt toch zinken. Dit kan onnodige ellende en kosten achteraf voorkomen.

Kies voor zekerheid

EOC is hierin uw partner bij uitstek. Met onze woonbootverzekering kiest u voor zekerheid tegen een eerlijke premie. Loopt u onverhoopt toch schade op? EOC is 24/7 bereikbaar. Geen callcenter, geen keuzemenu’s – direct een medewerker aan de lijn.

Voor wie?

Als u gevestigd bent in Nederland, België of Duitsland (beperkt gebied) kunt u bij EOC een woonarkverzekering (inclusief inboedel) sluiten. 

Waar u bij EOC nog meer op kunt rekenen

  • Dekking van het ‘eigen gebrek’: EOC vergoedt de gevolgschade van het eigen gebrek én het eigen gebrek zelf
  • Inboedel in de meeste gevallen gratis meeverzekerd
  • Optioneel een rechtsbijstandverzekering tegen een scherp tarief (alleen mogelijk als er geen sprake is van verhuur of andere vorm van zakelijk gebruik en het vaartuig een vaste ligplaats heeft in Nederland)
  • Snelle schadeafhandeling: voorschotten, borgstelling, berging en wrakopruiming

Woonboot verzekeren tegen vervangings- of herbouwwaarde?

Heeft u een woonark met een betonnen bak die niet ouder is dan 25 jaar, dan kunt u bij ons kiezen om bij totaalverlies te verzekeren tegen herbouwwaarde óf vervangingswaarde.

Wat is herbouwwaarde?

Het bedrag dat nodig is om een nieuwe woonark te bouwen die naar constructie en indeling gelijkwaardig is aan de woonark die verloren is gegaan en die dezelfde bestemming heeft.

Wat is vervangingswaarde?

Het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige woonark te kopen van dezelfde soort, kwaliteit en ouderdom.

Wilt u meer weten over het verzekeren tegen herbouwwaarde?

Bereken direct uw premie en zie welke voorwaarden van toepassing zijn. Schroom niet om met ons contact op te nemen als u vragen heeft.

Vragen over uw verzekering

Pleziervaart en wonen op het water: bel 088 – 669 95 45 of mail naar pleziervaart@eoc.nl.

Vragen over schade

Heeft u een vraag over een schade?
Pleziervaart en Wonen op het water: bel 088 – 669 95 65.

Schade melden doet u direct online via onze website.

Direct uw premie berekenen

Verzeker uzelf van een optimale dekking, perfecte service en een eerlijke premie. Door een verzekeraar zonder winstoogmerk. Bereken uw premie in enkele minuten!

Bereken uw premie

Waarom EOC?

  • 24/7 bereikbaarheid bij schade
  • Eerlijke premies: EOC heeft geen winstoogmerk
  • Al meer dan 4.000 eigenaren van woonarken naar volle tevredenheid verzekerd

Schoonschip met EOC

De meest duurzame drijvende wijk van Europa? Die ontstaat in Amsterdam, in het Johan van Hasseltkanaal. EOC was betrokken bij het verzekeringsvraagstuk en verzekerde de tientallen watervilla’s.

Lees verder
EOC