Dé specialist in scheepsverzekeringen Scheepsverzekeringen

Schade-expertise en keuringen

EOC Expertise heeft alle scheepskennis in huis om uw schip te voorzien van schadeafhandeling, keuringen en technische onderzoeken. Ons team zet zich daar met meer dan tien vakmensen voor in! EOC Expertise voert de volgende werkzaamheden uit:

Schade-expertises

Het doel van schade-expertise is de aard, oorzaak en omvang van schade aan uw schip vaststellen. Onze experts staan voor u klaar, zijn gecertificeerd en worden continu bijgeschoold op het gebied van de laatste (technische) ontwikkelingen. Ze zijn allen aangesloten bij en opgeleid door het NIVRE, en staan daar ingeschreven als Register-Expert.

Onze specialismen:

  • scheepsbouwkunde
  • voortstuwings- en overige motoren
  • nautische zaken
  • werktuigbouwkunde
  • schadebehandeling
     

(Her)keuringen

Met onze keuringen beoordelen wij de verzekerbaarheid van uw vaartuig. Wat is de kwaliteit van uw schip, en is deze (nog) geschikt om het water op te gaan? Op basis hiervan kan een verzekering worden geaccepteerd of voortgezet.

De keuring wordt uitgevoerd door onze eigen experts of in geval van drukte worden externe partijen ingeschakeld welke namens ons de keuring uitvoeren. Afhankelijk van het type vaartuig wordt een aantal onderdelen visueel beoordeeld. Daarnaast kan het voorkomen dat wij aanvullende onderzoeksrapporten vragen voor specifieke onderdelen (bijvoorbeeld motoren en autokranen).

Het resultaat van deze keuring is een EOC rapportage over de geschiktheid en/of de kwaliteit van het vaartuig en de vaststelling van de verzekerde sommen. Deze rapportage is enkel gericht op het beoordelen van de verzekerbaarheid, er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend door derden en voor iets anders dan het genoemde doel. De keuring en rapportage zijn niet bedoeld voor de aan- of verkoop van een vaartuig.Veelgestelde vragen